· 

Lef getoond

In de prachtige nieuwbouwwijk Emmelhage te Emmeloord verstopt achter een aantal andere woningen zijn door OVT drie prachtige alleenstaande woningen ontworpen. Geheel gelijkvloers inclusief een heerlijk stuk grond. 

 

Omdat het zo mooi verscholen ligt loop ik enigszins schuchter de oprit op en ja hoor daar verschijnt ineens een van de drie prachtige woningen. Ik sta even stil en denk 'wauw' De bewoners hebben een bijzonder plekje met veel privacy voor zich gewonnen.

 

Terwijl ik nog op de oprit sta gaat de deur open en de voor mij nogal grote hond genaamd Pep omhelst me bijna. Ik ben nogal bang voor vreemde honden, maar vindt dit in eens helemaal niet meer spannend. Het is net of hij wil zeggen ‘Kom verder hier is het leuk'.

 

In de hal van de woning valt me gelijk het frisse groen op en het ronde jute kleed eveneens met groen verwerkt matcht hier perfect bij, ik denk ‘ja, hier is lef getoond, leuk !

 

Bij binnenkomst in de keuken wordt ik eveneens verrast door de kleur groen die doorloopt achter de keuken en in een deel van de kamer. In deze woning wordt duidelijk dat over smaak niet valt te twisten en ik verbaas me over het feit hoe goed modern bij brocante past.

 

Zo pronkt op een leuke kleine bakkerskast ware kunst van een nog onbekende schilder en aan de overkant een te schattig brocant kastje met een hippe vlinderstoel. De stoel wordt weer vrouwelijk door het vachtje wat hierin ligt en de vloer laat het allemaal toe, dat is nog het leukste.

 

In het gehele huis is gekozen voor een zwarte leisteenvloer met een vrij gladde afwerking. Supermakkelijk in onderhoud. Met deze vloer kun je helemaal losgaan wat betreft kleur.

 

De woonkamer heeft nog niet helemaal zijn draai gevonden wat betreft accessoires, maar ik kan al genieten van het okergele kleed wat weer past bij de stoelen aan de tafel, die ook in de keuken staan.

Ook de bank is voor mij liefde op het eerste gezicht, heb hem zelf namelijk in de kleur cognac en ik kan je zeggen deze banken vervelen niet. Grappig zijn de bokjes achter de tafel die een leuke afwisseling geven in het interieur.

 

Onderweg naar de badkamer wordt me verteld dat het raam wat bij het ontwerp onopgemerkt bleef later weer zorgde voor een geheel nieuwe indeling. Dit was een geluk bij een ongeluk merk ik op want deze ruimte is superslim ingedeeld.

 

Zo is ervoor gekozen het douchegedeelte achter een muurtje te plaatsen die is afgewerkt met twee nisjes voor de verzorgingsproducten. Een leuke open kast met stoere dikke houten planken ernaast zorgt gelijk voor sfeer. Aan de linker kant bij binnenkomst is de wc geplaatst en tussen het muurtje van de wc en het douchegedeelte hangt een zwevend houten badmeubel. het muurtje daarachter komt een stukje naar voren waaraan de kraan is bevestigd en welke weer gebruikt kan worden voor accessoires.

 

Afgezien van het douchegedeelte zijn witte wandtegels gebruikt wat het grijs weer fris en luchtig maakt. In de nisjes is gekozen voor een steenstrip in dezelfde lijn van de grijze tegels, die ook weer terugkomen achter de kraan boven het badmeubel en toilet. De vele vierkante lijnen in de in de badkamer worden doorbroken met een ronde spiegel en een hip kleed. De leuke bamboe trap en gevlochten wasmand maken het tot een mooi geheel.

 

Wanneer ik nog wat plaatjes schiet van de frisse moderne witte keukenkasten met daartegenover een leuk brocant bankje, babbel ik nog wat met de vrouw des huizes over interieur, kleur en alles wat daar zo leuk aan is. Wanneer ik nog onder de indruk haar enigszins verwarrend wel een paar keer bedank voor haar tijd en het mogen nemen van de prachtige foto’s neem ik afscheid van deze bijzondere woning.

 

Geniet ervan steeds meer jullie ziel toe te voegen aan de woning. Veel woonplezier in

het huis wat jullie thuis is geworden door veel persoonlijkheid en lef !

 

Groeten Jeline Ras,

Stobastone.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Volg ons op social mediaContact en openingstijden

Contactgegevens

0527-622070

info@stobastone.nl


Openingstijden

Zo en Ma gesloten

Di tot Vrij: 9:00-17:00

Zaterdag: 9:00-16:00 

Adresgegevens

Escudo 1A

8305 BM

Emmeloord