Wat is een Keramische Tegel

Wat is  een Keramische tegel

Keramische tegels zijn gemaakt van Keramiek, hoe makkelijk is dat. Keramiek bestaat voornamelijk uit klei en zand. Een tegel bestaat dan ook uit niet meer dan gebakken laagjes klei, om de tegel steviger te maken worden er mineralen toegevoegd. De tegels worden in mallen samengeperst en gebakken op temperaturen van 1.000 tot 1.250 graden. Daarnaast kunnen Keramische tegels geglazuurd worden om ze te beschermen tegen vuil, water en om een glans te geven. 

 

Keramisch is Praktisch in gebruik

De tegels zijn vaak onderhoudsvriendelijk. Ze zijn sterk en hebben een enorm lage vochtopname. De Keramische tegel is van zeer goede kwaliteit en daardoor meestal kras- en stootbestendig. De tegels zijn vrij van schadelijke stoffen en vuurbestendig. Doordat de tegel op hoge temperaturen wordt gebakken branden de poriën dicht, hierdoor kunt u het oppervlakkige vuil makkelijk verwijderen tijdens de wekelijkse schoonmaak. Dit heeft niet iedere Keramische tegel, je kunt dit checken door de vochtopname. Hoe hoger de vochtopname, hoe poreuzer de tegel. Vertel ons wat je wensen zijn met het aanschaf van een vloer, wij geven deskundig advies. Gebruik voor het onderhoud een neutraal schoonmaakmiddel zonder zuren. In onze showroom zijn verschillende middelen te verkrijgen voor het onderhoud van uw vloer.

 

Ondergrond en vloerverwarming

Een Keramische tegel kan op iedere ondervloer worden gelegd als de vloer vlak is. Een professionele tegelzetter kan dit checken. Bij nieuwbouw komt dit zelden voor. In een bestaand huis kan dit voorkomen na het slopen van de oude vloer en moet de vloer geëgaliseerd worden. Onder iedere Keramische tegel kan vloerverwarming worden gerealiseerd, dit bespaart ruimte doordat je geen radiatoren nodig bent en zorgt voor een aangename warmte door in je huis.

 

Keramisch Hout of Keramisch Parket

De nieuwste innovatie onder de Keramische tegel is toch wel het Keramisch Parket, ook wel Keramisch Hout genoemd, ook hieronder is vloerverwarming geen probleem. Zo heb je het gemak van een tegelvloer, maar toch de warmte en sfeer van hout. Wil je dit ervaren kom dan langs in onze showroom. Keramisch hout is ook in visgraat en andere patronen te leggen en geven zo echt een houten vloer weer. Ook zijn er veel verschillen in houtnerven, kleuren in licht, donker, grijs, beige of bruin tinten.

 

Soorten Keramische tegels zijn:

-Keramisch Parket of Keramisch Hout

-Keramisch Betonlook

-Keramisch Natuursteen

-Mozaïek

-Patroontegels

-Terrastegels

 

Keramisch Betonlook

Wil je toch het voordeel van Keramisch met een beton uitstraling is de Betonlooktegel de juiste keus. Met deze tegel creëer je een industrieel, modern of juist rustig interieur. De Betonlooktegels zijn er in veel verschillende kleuren en maten. Deze tegels passen zich vaak aan in de woning naar de sfeer en zijn bij veel stijlen te combineren. Ook is door de maatvastheid een smalle voeg ter realiseren, de voeg is daarnaast in vele kleuren te verkrijgen zodat deze tegels echt een betonvloer kunnen evenaren. Sommige collecties zijn er zelfs in het formaat 90x90CM, dit geeft je interieur een ruimtelijk effect.

 

Keramisch Natuursteen

De Keramische tegels kunnen werkelijk het karakter en warmte van echt Natuursteen evenaren. Het is dan wel geen echt Natuursteen, maar de nieuwe digitale printtechniek die bij deze Keramische tegels wordt gebruikt zorgt ervoor dat de natuurlijke uitstraling van echt Natuursteen wordt geëvenaard. Het karakter van echt natuursteen komt goed naar voren door de fraaie kleuren en de levendige uitstraling. Sommige Natuursteenlook tegels kun je door de afwerking ook niet onderscheiden van echt Natuursteen. Natuursteen blijft echter wel uniek en bijzonder in kwaliteit en uitstraling.

 

Mozaïek tegels of strips

Mozaïek tegels zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen. Ze kunnen gebruikt worden op muren, maar ook achter de keuken en andere plekken in je huis of welke ruimte dan ook. Er zijn twee soorten, Keramiek en glas. De Keramische zijn goed te snijden, de Glasmozaïek wat lastiger, daarom worden deze vaak in blokken op matjes geleverd. Met de Mozaïek tegels geef je de ruimte een luxe en unieke sfeer. Ze geven de ruimte extra allure en ook door de vele kleuren printen en texturen kun je veel karakter toevoegen aan je badkamer of toilet. Ook zijn er veel Mozaïektegels die heel mooi combineren met de andere Kereamische tegels of Natuursteen die je combineert en zo kun je echt jou persoonlijke stijl helemaal doortrekken in elke ruimte van je huis, bedrijf, hotel, kantoor of waar dan ook.

 

Patroontegels

Patroontegels zijn al jarenlang erg gewild en momenteel zijn ze zelfs erg hip. Patroontegels zijn een echte blikvanger en sfeermakers in je huis, hiermee kun je een unieke uitstraling kiezen in landelijke, klassieke of industriële look. Je kunt variëren in patronen, hoe het er uit komt te zien is volledig aan jou. Ze zijn toe te passen op wand en vloer. De echte Portugese tegels zijn poreuzer en hebben een speciale onderhoud nodig. Keramische Patroontegels daarentegen zijn slijtvast en in heel veel printen en kleuren te krijgen. In onze showroom hebben wij een ruime keus en ook wanneer je van Pinterest, Instagram, Facebook of andere media een Patroontje hebt gezien kunnen wij dit leveren. Geef jou interieur pit met onze mooie patroontegels.

 

Keramische Terrastegels

Je hebt het misschien al eens op onze Social Media pagina's gezien, maar tegenwoordig zijn veel Keramische tegels ook in Keramische terrastegels te verkrijgen waardoor je de vloer vanuit de woonkamer en keuken kunt doorleggen naar buiten. Dit zorgt ervoor dat je tuin een verlengstuk wordt van je woning en optisch groter lijkt. Mede zorgt het ervoor dat je eenheid creëert. De tegels dienen wel door professionals te worden gelegd die weten wat voor ondergrond nodig is. De Keramische terrastegels zijn aan de onderzijde voorzien van een hechtlaag en dit voorkomt losliggen. Ook voor de hechtlaag wordt Trascement gebruikt en heeft de vloer ook tijd nodig uit te harden, dit duurt een aantal dagen afhankelijk van de temperatuur. U kunt bij ons altijd terecht voor meer informatie over terrastegels en of deze ook verkrijgbaar zijn in de vloer die u wenst.

 

Pff dat was me effe wat informatie, maar nu weet je wel alles over Keramische tegels en maak je een bewuste keus voor jou perfecte vloer of droombadkamer. Je bent voorbereid en weet waar je voor wil gaan. In onze showroom nemen we alle tijd voor jou verdere vragen of wensen. Heb je nu zoveel informatie dat kiezen lastiger is geworden, maak dan een afspraak voor persoonlijk advies op maat, wij nemen alle tijd voor je.

 

Groeten Jeline,

Stobastone 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Volg ons op social mediaContact en openingstijden

Contactgegevens

0527-622070

info@stobastone.nl


Openingstijden

Zo en Ma gesloten

Di tot Vrij: 9:00-17:00

Zaterdag: 9:00-16:00 

Adresgegevens

Escudo 1A

8305 BM

Emmeloord